Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
2.90
3 stars: Normal
29 pareri

Afin Siberian Wojtek, anul 1, 40cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

18 lei Lei
Brand
Wojtek
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Forma: arbust, ajunge pana la 1.5 m inaltime. Crescut in special pentru fructele sale.
Frunzele: de 4-6 cm lungime, obovat-lanceolate de culoare verde inchise.
Florile: sunt mici, de culoare alb-galbui si au un parfum puternic, infloresc timpuriu.
Fructele: boabe alungite (2cm), de culoare albastru inchis si acoperite cu bruma (precum prunele), sunt gustoase, suculente. Apar si ele timpuriu, putand fi culese deja la inceputul lunii iunie sau chiar sfarsitul lunii mai.
Se simte bine pe un sol usor acid. Este rezistent la ingheti daunatori. Pentru productivitate mai buna plantati cel putin doua plante.
Fructele au un continut bogat in vitamina C si vitamina B (B1, B2, B9), minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu,sodiu, potasiu etc.) si antioxidanti. Contineoligoelemente rare ca Seleniul - element de intinerire.

Medicina naturista: fructele sunt folosite in bolile cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune, gastrita, tulburari ale tractului gastro-intestinal, ele sunt deosebit de valoroase in boli ale ficatului si vezicii biliare, ca un antipiretic si un diaforetic pentru raceli, si sunt folosite pentru sangerari nazale frecvente.

Amestecul de flori si frunze pot fi folosite pentru a trata boli ale gurii si gatului, precum si vindeca boli ale pielii si arsuri.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura