Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
2.90
3 stars: Normal
29 pareri

Puieti de nuc negru forestier (nuc negru) ideal pt padure

0 stars: 0.00 din 0 pareri

65 lei Lei
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Pentru cantitati mai mari preturile se negociaza

Nucul negru (Juglans nigra) e originar din America si are reale calitati antiparazitare, datorita substantei sale active, juglona. Colorantul din coaja contine iod natural, ce are efecte antiseptice si distruge parazitii intestinali.

Previne infarctul
Spre deosebire de nucul ce se cultiva in Romania, Juglans nigra nu face nuci comestibile. Din punct de vedere medical, de departe, cel mai bun preparat ce se obtine din acesta este tinctura. Aceasta se realizeaza din coaja necoapta a nucilor, care contine Omega 3, juglon, tanin, iodin, betacaroten si vitaminele B1, B2, B6 si C. Astfel, agentii antitumorali din coaja de nuc negru sunt utili cu precadere in tratamentul cancerului intestinal. Iodul si taninul previn infarctul miocardic.

Tinctura de nuc negru se recomanda a fi administrata in eliminarea parazitilor intestinali, dar si in caz de constipatie, acnee, guta, reumatism, colesterol ridicat, astm, psoriazis, eczeme si ulcer varicos.
Atentie! Nu sofati dupa ce ati baut tinctura de nuc negru, deoarece va poate provoca ameteli.

Specia comuna, buna in reumatism
Si nucul comun, Juglans regia, are la randul lui o serie de calitati terapeutice. Frunzele puse la macerat in petrol lampant pot fi folosite pe post de unguent in cazul afectiunilor reumatismale, iar miezul este indicat pentru diabetici si pentru completarea regimului alimentar vegetarian.

Prin introducerea zilnica in regimul alimentar a unei cantitati de 25 g de nuci, nivelul colesterolului rau va scadea considerabil, iar cel de colesterol bun va creste.

Datorita continutului mare de acizi grasi Omega 3, riscul de instalare a bolilor arterelor coronariene si a infarctului este mult micsorat. Alte elemente utile continute de miezul de nuca sunt manganul, cuprul, potasiul, calciul, fierul, magneziul, zincul si seleniul.

Pont! Uleiul de nuci are o aroma specifica, avand puternice proprietati astringente, impiedicand uscarea pielii.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura